Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentestokány III.

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük, fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a paradicsompürét is. Ezután kevés húslevest vagy vizet adunk hozzá, és mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk (rövid lében, saját gőzében párolódjon).

Amikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük, és a tokányt készre főzzük.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Régi receptek között válogatva akadtam rá, és nem csalódtam: finom, szaftos, magyaros, pikáns! A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/hentestokany. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss