Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentestokány felturbózva

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A húst alaposan megtisztítom, majd ujjnyi csíkokra vágom. Egy edényben a zsírt felolvasztom, majd a húst ráteszem. Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel.

A hagymát üvegesre pirítom és amikor elkészült, összeturmixolom, majd a sűrített paradicsomot hozzáöntöm.

A zsírszalonnát és a kolozsvári szalonnát üvegesre pirítom, összeöntöm a paradicsomos hagymával és hozzáteszem a húshoz.

Amikor majdnem kész, akkor az uborkát apró kockára vágom, és azt is hozzáteszem a húshoz. Amint megpuhult az uborka is, akkor elkészültünk ezzel a pörköltes beütésű étellel!

Orsó tésztával tálaltam, de illik hozzá szinte minden! Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

Ezt az ételt nagyon kedveli az egész család. Sokféleképpen el lehet készíteni, de nekem idáig ez ízlett a legjobban, mert jó sűrű - Dorcikaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss