Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentestokány egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tarját, a szalonnát, a sonkát és az uborkát is tokányra, tehát csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük kevés olajon. Ha lepirítottuk, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd a durvára vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a tarját, és alaposan lepirítjuk. Ezután enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és 1-2 dl vizet, kb. 30 percig alacsony lángon főzzük. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk.
  4. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csemegeuborkát és gépsonkát, ezzel pároljuk további 10-15 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk mellé. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

ÍGY KÉSZÍTHETED EL A HENTESTOKÁNYT:

Ezek is érdekelhetnek

Friss