Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hentestokány egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéstarja
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg csemeguborka
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • főtt rizs (köretnek)
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A tarját, a szalonnát, a sonkát és az uborkát is tokányra, tehát csíkokra vágjuk.
    2. A szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük kevés olajon. Ha lepirítottuk, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd a durvára vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megfonnyasztjuk.
    3. Hozzáadjuk a tarját, és alaposan lepirítjuk. Ezután enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét és 1-2 dl vizet, kb. 30 percig alacsony lángon főzzük. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk.
    4. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csemegeuborkát és gépsonkát, ezzel pároljuk további 10-15 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk mellé. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

    ÍGY KÉSZÍTHETED EL A HENTESTOKÁNYT!>>> 

     

    FEHÉRBOROS CSIRKETOKÁNY>>> 

    TEJSZÍNES TOKÁNY>>> 

    BORSOS TOKÁNY SZARVACSKA TÉSZTÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin