A gombóchoz a darált húst összegyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a tojással és a fűszerekkel, majd félretesszük.
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Beletesszük az apróra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét, a zellert és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Belerakjuk a gulyáskrémet, paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a felkockázott burgonyát. A darált húsból gombócokat formálunk és szép lassan a levesbe engedjük és készre főzzük. Tejföllel kínáljuk,és megszórjuk friss petrezselyemmel.