Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentesleves húsgombóccal

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 1 fej vöröshagyma (reszelve)
  • 1 db tojás
  • bors
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • A leveshez:
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 dkg zsír vagy olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller (kisebb)
  • 1 db tv paprika
  • gulyáskrém
  • 1 üveg paradicsompüré (kicsi)
  • 1 ek fűszerpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 40 dkg burgonya

Elkészítés

  1. A gombóchoz a darált húst összegyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a tojással és a fűszerekkel, majd félretesszük.
  2. A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Beletesszük az apróra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét, a zellert és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Belerakjuk a gulyáskrémet, paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a felkockázott burgonyát. A darált húsból gombócokat formálunk és szép lassan a levesbe engedjük és készre főzzük. Tejföllel kínáljuk,és megszórjuk friss petrezselyemmel.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE >>> 

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss