Elkészítés: A húst 8 egyenlő darabra szeleteljük, kiklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel és a grill fűszerkeverékkel, majd hűtőbe tesszük.
A szalonnát, a füstölt tarját és az uborkát gyufaszálnyi metéltre (julienne-re) vágjuk. A szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk, félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a tarját. Ha kész, rászórjuk az uborkát, pár percig azt is sütögetjük. Ezután meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, borsozzuk, ha kell, sózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a lisztet, kicsit pirítjuk, és felöntjük a húslével. Végül hozzáadjuk a szalonnát is.
A befűszerezett hússzeleteket lisztben
megforgatjuk, és forró zsíron hirtelen kisütjük.
Tálaláskor a pirosra sült bordákat betakarjuk a raguval. Köretnek hasábburgonyát vagy burgonyapürét, illetve friss káposztasalátát kínálhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre