Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány egyszerűen

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és barnára pirítjuk.
  2. A megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás, hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.
  3. Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkokra vágott uborkát. Hozzáadunk egy csipet piros paprikát és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz. Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk

Megjegyzés

Igazi férfias étel, amit ugyanakkor mindenkinek érdemes megkóstolni! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss