Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hentes tokány IV.

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Forró olajban a szalonnát kisütöm, szűrőkanállal kiveszem a zsiradékból, félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát is. A húst fehéredésig forgatom a forró zsiradékon, sózom, borsozom, felöntöm a borral, fedő alatt takarékon puhára párolom, majd zsírjára sütöm.

A puha húshoz hozzáteszem a sonkát, azzal is kicsit átpirítom, majd az uborkát, és felengedem annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék, fél húsleveskockát hozzáadok, és együtt párolom további kb. 15-20 percig.

Végül egy teáskanál lisztet kikeverek kevés vízzel, beleforralom, hogy az ízeket lágyítsa, a mártást kicsit sűrítse.

Ízlés szerinti körettel, csemege uborkával tálaljuk. Esetemben rizibizi volt a körete.

Ezek is érdekelhetnek

Friss