Hentes tokány IV.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg sertéshús (karaj vagy sovány lapocka kisujjnyi csíkokra vágva)
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna - vékony csíkokra vágva
  • 15 dkg szeletelt sonka- vékony csíkokra vágni
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
  • 10 dkg csemege uborka - csíkokra vágva
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: Forró olajban a szalonnát kisütöm, szűrőkanállal kiveszem a zsiradékból, félreteszem.

    A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát is. A húst fehéredésig forgatom a forró zsiradékon, sózom, borsozom, felöntöm a borral, fedő alatt takarékon puhára párolom, majd zsírjára sütöm.

    A puha húshoz hozzáteszem a sonkát, azzal is kicsit átpirítom, majd az uborkát, és felengedem annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék, fél húsleveskockát hozzáadok, és együtt párolom további kb. 15-20 percig.

    Végül egy teáskanál lisztet kikeverek kevés vízzel, beleforralom, hogy az ízeket lágyítsa, a mártást kicsit sűrítse.

    Ízlés szerinti körettel, csemege uborkával tálaljuk. Esetemben rizibizi volt a körete.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rozsnyai Gabriella 4 évvel ezelőtt
Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikert, a kisfiúk már igazi kis ínyencek! :))
Gondi Andrea 4 évvel ezelőtt
Kisfiamtól többször hallottam: \"az uborkás husi \" nagyon finom! Sokáig fogalmam sem volt mi az, aztán a menzán megkérdeztem. Nálad pedig rátaláltam arra a receptre ami olyan nagyon finom. Mindenben követtem a leirást és szerintem tökéletes lett! Köszönöm

Hasonló Receptek