Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hentes tokány csirkehúsból

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg csirkecomb filé
  • 10 dkg bacon
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 ek sűrített paradicsom (csapott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 2 bögre rizs

Elkészítés

    1. A csirkemellet és a combot megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott bacont egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
    2. Hozzáadjuk húst, fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a finomra vágott fokhagymát, és a paradicsompürét, kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
    3. Amikor a húst megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. 
    4. A rizst kevés olajaon fehéredésig sütjük, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

    13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin