Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hemingway-szelet

90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1/2 üveg baracklekvár
  • A diós tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg lágy vaj
  • 24 dkg porcukor
  • 6 dkg darált dió
  • 6 dkg vágott dió
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg lágy vaj
  • rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg hideg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótatekercshez 2 darab 3 tojásos, vékony, lapos piskótalapot sütünk a szokásos módon. A piskótákat hosszában kétfelé vágjuk. Még forrón mindegyiket megkenjük a pikáns lekvárral, és feltekerjük. Az így elkészített 4 hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A diós tésztához a 8 tojás sárgáját, a vajat és a porcukrot jól kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót meg a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. Az egészet óvatosan összekeverjük, és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).

A krémhez a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza!), és belekeverjük a habos vajat. A kihűlt süteményre kenjük.

A tetejét csokoládéval vonjuk be, vagy a tortafésűvel kócosított krémet megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss