Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Helló, Magyarország! Itt Jamie Oliver...

Jamie Oliver vagyok, és ez itt az én rovatom. Nagyon örülök, hogy külön rovatot kaptam a Mindmegette oldalán. Így most veletek is megoszthatom, mi történik velem és családommal, milyen újdonságokat fejlesztettünk ki csapatommal, milyen műsorokra készülök, vagy épp milyen receptet találtam ki. Csapjunk is a közepébe, hiszen már nyár közepe van, nincs vesztegetni való időnk!

Grillparti! 

Nincs is jobb indok egy lusta, kéjes nyáresti partira, mint a grillezés!

Ezerféle grillezőt kapni az egyszerű, szétszedhető faszenes változattól a drága, gázégős grillezőkig, mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelőt.

A jól sikerült sülteknek csak két titkuk van:

- A legjobb minőségű, grillezéshez való alapanyagokat kell választani hozzá, akár húsról, akár halról, akár zöldségekről van szó.

- A másik: megfelelő hőfokon, megfelelő ideig kell sütni őket. A hús sütése érzék és ízlés kérdése.

A séfek ránézésre és tapintásra is meg tudják mondnani, hogy egy hússzelet átsült-e vagy még véres, de nekik sok éves gyakorlatuk van ebben.

Én a magam részéről annyit tudok mondani, hogy ha egy bélszín- vagy hátszínszelet kb. 2,5 cm vastag, akkor nagyon forró serpenyőbe – vagy parázs fölé – téve oldalanként 3-4 percig sütöm. Utána legalább 3 percig pihentetem. Ekkor a hús medium – azaz angolosra sült, tehát a két oldalán barna, esetleg ropogós is a szélén, belül viszont még félig nyers, rózsaszínű.

A sülteket remekül egészíti ki a zöldmártás, a salsa verde.
 

Salsa verde

Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
2 sózott szardellafilé
1/2 csokor petrezselyem
néhány friss bazsalikomlevél
néhány friss mentalevél
1/2 teáskanál dijoni mustár
½ citrom leve
6 evőkanál extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors

A megtisztított fokhagymát a Flavour Shakerbe tesszük, csipetnyi sóval megszórjuk, és beletesszük a kerámiagolyót. Lezárjuk, és 20 másodpercig rázzuk. Kinyitjuk, hozzáadjuk a sózott szardellafilét, a dijoni mustárt, a lecsöpögtetett kapribogyót és a citromlevet. Lezárva további kb. 20 másodpercig rázzuk, amíg krémmé összeáll. A krémet tálba öntjük.

A zöldfűszer letépkedett leveleit késsel durvára vágjuk, és a tálba halmozzuk. Végül felöntjük az olívaolajjal, és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha kell, még sóval, borssal ízesítjük. Grillezett húsokhoz, halakhoz adjuk.


 

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

Claudine04
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy ezeket ő elolvasa. Ráadásul magyarul. XD Nem akarok megbántani senkit,de....
Aimer32
Ugye nem gondoljátok komolyan hogy neki írtok????:-)
Regs
Hello Jamie! Thanks for the recipes, and i hope too you will come to Hungary as soon as possible !
Kaccy
What you do is fantastic, Jamie! We bought all your books, we always watch your programs and my family is love your exciting recipes. There is something, which is common in us: we love interestinf foods especially the italian (and love Italy and italians as well). Thank you for your valuable work. I hope you will come to Hungary soon.
gulazsilia
Sziasztok, nem latta valaki veletlenul Jamienek azt a musorat, amelyben gesztenyet sutott? Nagyon szeretnem tudni, mibe aztatta a gesztenyeket, illetve a receptet. lecci kuldjetek el. Koszi: gulazsilia@yahoo.com
bici
Hello Jamie! Egy olyan csúcs Fazon vagy! Sokszor van ugy hogy a \"Jami vidéki konyhája\"c. müsorod után kezdek főzni amugy \"csak csipőből\" ! Ha erősen lazára sikerül a kaja, a férjem megjegyzi:Nem néztél tulsok Jamiet?Jo munkát várom az új müsorokat. ÜDV.
atryxa
Szia Oliver! Nagyon tetszenek a műsoraid. Sok receptedet leírtam már és el is készítettem. Nem gondoltál még arra, hogy elgyere Magyarországra is? Nekünk is vannak tájegységek szerint híres ételeink, melyek csak ránk jellemzőek.
sanna1
We love everything you do, Jamie! Thank you for the gorgeous recipes. Wish you and your family a Merry Christmas!
kerekszasza
Nekem meg van a dvd-eid! Én is szeretek főzni,és szakácsnak tanulok!!Versenyekre is járok így is fejlesztem magam,és sok könyvet is olvasok és Jami dvd-i is segítenek a fejlődésben....A házi füstöléstől kezdve..... sok jó ötletet vettem tőlle a versenyeimhez!!! Legyetek jók!!Üdvözlöm a szakács elvtársakat...... Üdv mindenkinek Szasza
sztiti
hello!megértetted velem,hogy fontos főként ezekben a válságos napokban a háztáji állattartás,a biokertészet,a jó minőségű alapanyagok.A sulireform tényleg jó ötlet.A munkahelyemen reform konyhát(programot )indítottak,főként iskolásoknak,állapotfelméréssel,életmód tanácsadással. A kolegáket is érdekli .Azt hiszem ez nagy dolog.Köszi.

Magazin