Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Heiße Liebe – vaníliafagyi forró málnával

MME MME
5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg (fagyasztott) málna
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1/2 dl vörösbor
  • 1-1 narancs- és citromkarika
  • Valamint:
  • vaníliafagyi
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A (fagyasztott) málnát a vörösborral, a citromlével, 1-1 szelet citrommal és naranccsal, csipet fahéjjal, kis szegfűszeggel és a csillagánizzsal összeforraljuk. Arra figyeljünk, hogy túl híg se legyen és túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön a málnánk.

Vaníliafagyiból gombócokat szedünk kelyhekbe vagy poharakba, meglocsoljuk bőségesen a fűszeres málnával, s tejszínhabot nyomva a tetejükre azonnal kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek