Előkészítés: A paprikát megmossuk, „kalapját” levágjuk, magjait óvatosan eltávolítjuk.
A szardínia olaját lecsöpögtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
Elkészítés: A szardíniát villával összetörjük (a kapribogyót is), hozzákeverjük a fokhagymát, a petrezselymet, a sajtot, a zsemlemorzsát és a felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket kanállal a paprikákba töltjük, kissé belenyomkodjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a paprikák minden oldalát 3-4 percig sütjük benne. Papírtörlőre vagy papírszalvétára kiszedjük, hogy az olajat leitassuk, és langyosan vagy hidegen, pirítós kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre