Keress receptre vagy hozzávalóra

Hegycsúcs palacsintagolyók

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej (2,8 %-os)
  • 1,25 dl szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 70 g rizsliszt
  • 70 g finom búzaliszt
  • A töltelékhez:
  • 13 dkg szilvalekvár
  • 5 dkg mák
  • 5 evőkanál víz
  • 1/2 db citrom héja
  • A bevonathoz/ dekorhoz:
  • 2 dl cukrászhab-alap
  • 12 szem aszalt szilva
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A tojást egy keverőtálba ütjük, majd robotgéppel vagy habverővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vizet. Keverünk rajta egyet. Sózzuk és beletesszük a fahéjat is, majd a kétféle lisztet, állandó kevergetés mellett, apránként adagoljuk. Sűrű tésztát kell kapnunk, ha túl híg, kevés liszttel, ha túl sűrű, kevés vízzel korrigáljuk.
    2. A palacsintasütőbe 1 teáskanálnyi olajat teszünk, és ha jó forró, egy merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Ha a tészta felülete teljesen besárgult, megfordítjuk és még kb. 1,5 percig sütjük.
    3. A kész palacsintákat egy lapostányérra halmozzuk, majd apró kockára vágjuk őket és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt és a kettőt jól összedolgozzuk.
    4. A darált mákot felfőzzük a vízzel és 1 db citrom reszelt héjával, közepes lángon, állandó kevergetés mellett, kb. 3 percig főzzük. Hozzáöntjük a palacsinta-lekvár kombinációhoz és ezzel is összekeverjük. A masszából golyókat formázunk.Az elkészítési javaslat szerint, robotgéppel keményre felverjük a cukrászhabot, majd egyenletesen elosztva a palacsintagolyókra halmozzuk. Apróra vágott aszalt szilvával és őrölt fahéjjal díszítjük. 

    KÖNNYŰ POHARAS PALACSINTA HÁZI BARACKLEKVÁRRAL >>> 

Megjegyzés

A palacsintagolyó nemcsak látványos, de finom is! Sőt, még kiadós is! A palacsintagolyó nemcsak mutatós, de finom is! A mennyiségből 3 db palacsinta, majd 6 db golyó lesz.

kagica1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin