Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hegyaljai tarkabableves

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előző nap beáztatott babot babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a káposztát, és fedő alatt pároljuk. Amikor a bab megpuhult, belekeverjük a káposztát, a tejfelt, s felöntjük csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük.

Világos rántással besűrítjük, majd beletesszük a karikázott kolbászt, ezzel még 4-5 percig készre főzzük.

Megjegyzés

Nagyon finom, tartalmas leves, többször készítettem már, az egyik kedvencünk lett. Általában dupla vagy tripla adagot csinálok belőle. - kamonda

Ezek is érdekelhetnek