Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házinyúl paprikás

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát szép apróra felvágom, majd zsíron és a kockára vágott szalonnán megpárolom. Megszórom egy kevés pirospaprikával, és ráhelyezem a nyulat. Hagyom szépen pörkölődni. Mikor mindkét oldala lepörkölődött, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a paprikakrémet, sót. Fedő alatt készre főzöm. Mielőtt eloltom a gázt alatt, adok hozzá még őrölt pirospaprikát ízlés szerint, és megszórom frissen őrölt színes borssal.

Nokedlivel és friss salátával tálalom.

Megjegyzés

A paprikást a nyúl első combjaiból és a gerinc részéből szoktam készíteni, persze a többi része is finom bele.
- Anyapinta

Ezek is érdekelhetnek

Friss