A vizet a cukorral felforraljuk, lehűtjük. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd 3-5 literes üvegekbe töltjük.
5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűvös helyen, majd palackokba töltjük. Folpakkal lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk. Sötét pincében hónapokig eláll.
Tavaly végre a spanyolviaszt is feltaláltuk a szörp palackozásakor, a szörpkészítés során keletkező hulladék egy részének hasznosításával. Ugyanis a citromszeletek beköltöztek a fagyasztószekrénybe, és finom bodzalimonádé keletkezik belőlük apránként. - megtudjuknezni
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!