Házilag készített bodzaszörp

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 l víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 1 db alaposan megmosott, vékony karikákra vágott citrom
  • 10 db szép fejlett bodzavirág
  • 1 dkg citromsav

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűvös helyen, majd palackokba töltjük. Fóliával lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk.

    A sötét pincében hónapokig eláll, még pár hete is ittunk belőle.

Megjegyzés

Tavaly végre a spanyolviaszt is feltaláltuk a szörp palackozásakor, a szörpkészítés során keletkező hulladék egy részének hasznosításával. Ugyanis a citromszeletek beköltöztek a fagyasztószekrénybe, és finom bodzalimonádé keletkezik belőlük apránként.

Nagy Márta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek