Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Somogyi Bea

Somogyi Bea

Receptek

Cikkek

Alapételek

Szezonális kedvenceink: mákos nudli porcukorral, ahogy a nagyi készítette

Ami az olaszoknak a gnocci, az nekünk a nudli, amit nem olyan nehéz elkészíteni, hogy érdemes legyen a boltban készen megvenni. Most megmutatjuk, hogyan lesz pont olyan, mint a nagyié - vagyis tökéletes! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: darált húsos rakott krumpli

Szezonális kedvenceink című rovatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Sorozatunkban most egy olyan egytálétel következik, ami ebédre, vagy akár vacsorára is megállja a helyét. Ezt a szuper darált húsos rakott krumplit a család is imádni fogja, szóval garantált a siker! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Karácsony

Szezonális kedvenceink: klasszikus korhelyleves, a legjobb gyógyszer macskajajra!

Ha szilveszter, akkor buli hajnalig, ha újév, akkor a fergeteges mulatság fájó emlékezte, amin csak egy dolog segíthet: egy finom, tartalmas, vitamindús leves! A korhelyleves tudja mindezt, hiszen C-vitaminban gazdag savanyúkáposztából, jóféle házi zsírszalonnából és kolbászból készült - mutatjuk is, hogyan! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Karácsony

Szezonális kedvenceink: rántott hal majonézes krumplisalátával

A karácsony egyértelműen a halételek szezonja. A halászlé mellett gyakran kerül az ünnepi asztalra rántott hal is, ami mellé kiválóan passzol az örök kedvencnek számító majonézes krumplisaláta. Szezonális kedvenceink sorozatunkban megmutatjuk, hogyan készíthetitek el ezt az egyszerű, pénztárcabarát ünnepi fogást. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Desszert

Szezonális kedvenceink: gesztenyés-kekszes szelet - sütés nélkül!

Szezonális kedveceink sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy olyan sütemény következik a sorban, ami megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is, holott nincs benne más, mint gesztenyepüré és háztartási keksz. A végeredmény: MENNYEI! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: melegítő, tartalmas zöldségleves pistou-val

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy tartalmas zöldségleves következik francia pesto-val, vagyis pistou-val felturbózva, ami egy hideg őszi/téli napon különösen jól fog esni. Próbáljátok ki! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: ázsiai ihletésű csirkeleves pofonegyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy ázsiai ihletésű csirkeleves következik egy kis gyömbérrel felturbózva. Próbáljátok ki ti is! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: elronthatatlan körtés-kókuszos kevert süti

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy pofonegyszerű kevert süti következik, amit az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcsével, a körtével turbóztunk fel. Próbáljátok ki! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: Jókai bableves, ami után nem kell második

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy igazi klasszikus, a Jókai bableves következik, ami a testnek és a léleknek egyaránt jól esik egy hűvös őszi napon. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: tökös-mákos rétes pofonegyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy nagyon egyszerű tökös-mákos rétes következik, amit akár sütőtökkel is elkészíthettek. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: citromos-zsályás csirkecombok extrakrémes mártásban!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Most egy vasárnapi ebédnek is beillő egyszerűségében nagyszerű fogást, a citromos-zsályás csirkecombokat mutatjuk meg nektek! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: finomfőzelék, ahogy még nem készítetted

A finomfőzelékről sokaknak nem épp a finom szó jut eszébe - pedig sok-sok zöldséggel és kevesebb liszttel elkészítve tényleg nagyon finom tud lenni. Ha a menzán nem szeretted, tegyél még egy próbát, és készítsd el otthon is! Hidd el, megéri újra megkóstolni! ...

0

Alapételek

Szezonális kedvenceink: így készül a tökéletes a paprikás krumpli

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most például azt, hogy egy olyan magyaros klasszikus, mint a paprikás krumpli hogyan lesz tökéletes! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: sajtos-besameles csőben sült brokkoli

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy elronthatatlan csőben sült brokkoli következik, amit kedvetekre variálhattok. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: töltött kaliforniai paprika pofonegyszerűen

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy rendhagyó töltött paprika következik, amit garantáltan imádni fogsz! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: rizses lecsó, ahogy még nem próbáltad

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Kolléganőnk ezúttal egy isteni rizses lecsó variációt mutat nektek. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Ajánló

Csimbókos leves, lapcsánka és hazipálinka-verseny - a Panyola Feszten jártunk!

Bátran állíthatjuk, Szabolcs-Szatmár egyik leghíresebb fesztiválja, a Panyola Feszt, ahol a szatmári ízeket, a helyiek által elkészítve kóstolhatjuk meg. Kötöttésztás, azaz csimbókos leves, lapcsánka, szatmári szilvával készült sütemények, házipálinka-verseny és az eredeti szatmári szilvalekvár készítésének csínja-bínja - gyertek velünk a forgatagba! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: paradicsomos pite leveles tészátából

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. A mai egy isteni, sós pite, amit konyhakész leveles tésztából tényleg gyerekjáték elkészíteni! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: cukkinilasagne, a recept, amit ki kell próbálnod

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Ezúttal egy húsmentes cukkini lasagne következik, ami annyira finom, hogy a húsimádók is repetáznak belőle. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Grill és kerti parti

15 perces menü kerti partira: grillezett füstölt sajt paradicsomos zöldsalátával

Grilleztek a hétvégén, de unod a hagyományos sült húsokat? Akkor a hús helyett válts füstölt grillsajtra - nem csak villámgyors fogás, de paradicsomos zöldsalátával olyan finom, hogy még a húsimádók is repetáznak belőle. Ezzel a recepttel egyszerűen nem lőhetsz mellé! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: pikáns padlizsánkrém, ahogy még nem próbáltad!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy padlizsánkrém, ami a megszokottnál több zöldséget tartalmaz, a fokhagymán kívül pl. paradicsomot és kétféle paprikát! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: így készül a ratatouille, a francia lecsó

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most a franciák nagy kedvence, a ratatouille, vagyis a mediterrán lecsó következik sok-sok friss zöldséggel felturbózva. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Desszert

Szezonális kedvenceink: pofonegyszerű meggyes bögrés süti

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy elronthatatlan meggyes bögrés süti következik, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: tejfölös uborkasaláta retekkel, a tökéletes nyári köret

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Most egy tejfölös uborkasaláta következik retekkel felturbózva, ami az egyik kedvenc nyári köretünk. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: epres-rebarbarás szörp, a legfinomabb nyári frissítő

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű epres-rebarbarás szörp, ami garantáltan felfrissít egy forró nyári délután. ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: brokkolis rakott csirke nagyon sajtosan

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy pofonegyszerű baconös rakott csirke, amivel biztosan nem lőhetsz mellé egy forró nyári napon! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Desszert

Szezonális kedvenceink: hűsítő-frissítő citromhabos pohárdesszert - 20 perc alatt!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Következzen egy villámgyors, frissítő-hűsítő nyári finomság, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni: a citrom mousse! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: íme a quiche lorraine, ahogy a franciák csinálják!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - a mai egy francia klasszikus, ami a magyar ízlésvilágba tökéletesen bepasszol, lévén hagymás és szalonnás tésztaételről van szó! Következik a Quiche Lorraine! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Alapételek

Szezonális kedvenceink: sóskamártás - egy kis csavarral!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Jöjjön hát a sóska - ezúttal nem sült krumplival és tükörtojással, hanem egy pici kaporral. Próbáljátok ki, megéri! ...

0

Fotó/Videó: Nagy Anita

Borok

3 zseniális koktél rozéból, amivel te lehetsz a kerti partik sztárja!

Ha nyár, akkor fröccsszezon! De mi is a fröccs? Tulajdonképpen bor és szóda változó arányú elegye. Nos, aki ezen még csavarna egyet, annak most mutatunk egy pár izgalmas koktélt rozéból, szódából - és egy két meglepetés-kiegészítőből. Az íze mindnek káprázatos, a színük pedig ne tévesszen meg senkit: elég ütősek! ...

0