Keress receptre vagy hozzávalóra

NOVOBÁCZKY NÓRA

Gasztronómia újságíró, receptszerkesztő

Nálunk családi hagyomány a főzés, és az ételek szeretete: nagyszüleimhez nem toppanhatott be úgy vendég, hogy ne lakatták volna jól. Én anyukámtól tanultam főzni, édesapám lelkesen bővítette a repertoárt a külföldről beszerzett szakácskönyvekkel, és magam is szorgalmasan gyűjtöm a recepteket utazásaim során.

NOVOBÁCZKY NÓRA

Gasztronómia újságíró, receptszerkesztő

Nálunk családi hagyomány a főzés, és az ételek szeretete: nagyszüleimhez nem toppanhatott be úgy vendég, hogy ne lakatták volna jól. Én anyukámtól tanultam főzni, édesapám lelkesen bővítette a repertoárt a külföldről beszerzett szakácskönyvekkel, és magam is szorgalmasan gyűjtöm a recepteket utazásaim során.

Receptek

Cikkek

Érdekességek

Az 5 legjobb tejes desszert, amit el kell készítened!

Bár manapság a reggel este tejet iszom és a csupa erő izom kapcsolata kissé megkérdőjeleződött, a tejjel készült édességek népszerűsége töretlen. ...

0

Praktikus

7 hasznos tipp a bográcsozáshoz!

Itt a tavasz, irány a kert! Elő a bográccsal, kezdődhet a szabadtéri főzés. A kerti bográcsozás igazi társasági program. Mindenki elégedett lesz a bográcsban főtt étellel, ha alaposan felkészülve fogunk a főzésnek. ...

0

Alapételek

Így készíts tökéletes besamelmártást!

A francia konyha öt alapmártásának egyike a besamel, az aránylag könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető és sok mindenre felhasználható mártás. A finom, selymes, krémes mártás története a régmúltba nyúlik vissza - és meglehetősen kacifántos. ...

0

Világkonyha

5 érv amellett, hogy lasagne-t készíts, minden alkalomra!

Ha olasz étterembe megyünk, a lasagne megkerülhetetlen. A gazdag rakott tészta mindig sláger, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. ...

0

Alapételek

Vacsora percek alatt - így lesz igazán finom a csilis bab!

A chili con carne szó szerinti jelentése: húsos csili. Bár sokan azt gondolják, ez az étel Mexikóból származik, ez azonban nem így van, származási helye az amerikai Texas. Eredetileg egy csilis marharagú volt, ami apróra vágott marhahúsból készült. Az étel 19. századi megszületése óta számtalan változatban vált ismertté. A marhahúskockákat bab egészítette ki, ma pedig gyakran darált húsból főzik. ...

0

Világkonyha

Kezdd így a napot! Turbó napindító amerikai palacsintával!

Az amerikai filmekből jól ismert jelenet, ahol a főhős palacsintát reggelizik, a pincérnő pedig szorgosan tölti újra a vendég csészéjét kávéval. Nem kell hollywoodi karakternek lenni ahhoz, hogy mi is hasonlóan kényeztethessük magunkat reggelente! Érvek következnek, miért szeretjük az amerikai palacsintát! ...

0

Világkonyha

Lebbencs, gulyás és pásztortarhonya - magyaros ízekért irány a Jászkunság!

Az egykori parasztételekből mára már jól ismert, gyakran készített finomságok lettek. A gulyás főzés igazi társasági programmá vált, a tarhonya pedig még elegáns éttermek étlapján is megtalálható. Kóstoló a Jászkunságból! ...

0