Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mit ettem ma?

Tesztcsapat

„Kik vagyunk, és mi a célunk? Két unatkozó irodakukac, akiknek feltett szándékuk, hogy némi segítséget nyújtsanak az élelmiszeripar útvesztőjében a gondtalan fogyasztóknak.” Orbán Márton és Marosi István tesztelései rugalmasak, és az aktuális termékre szabottak, a gyártó javaslatát betartva kutatják a reklámok és szlogenek mögötti valóságot.

Mit ettem ma?

Tesztcsapat

„Kik vagyunk, és mi a célunk? Két unatkozó irodakukac, akiknek feltett szándékuk, hogy némi segítséget nyújtsanak az élelmiszeripar útvesztőjében a gondtalan fogyasztóknak.” Orbán Márton és Marosi István tesztelései rugalmasak, és az aktuális termékre szabottak, a gyártó javaslatát betartva kutatják a reklámok és szlogenek mögötti valóságot.

Receptek

Cikkek

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Se hús, se uborka, se semmi" - előrecsomagolt hússalátákat teszteltünk

A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is. ...

0

Fotó/Videó: Horváth András

Érdekességek

Ezeket itták a fesztiválozók a Szigeten

A Mindmegette csapata egész héten kint volt a Szigeten, ahol nem csak a legjobb hot-dogot kerestük meg, de azt is kinyomoztuk, hol lehet igazán finom ételeket enni. A fesztivál utolsó napján pedig a pultosokat és a látogatókat faggattuk arról, hogy miket ittak az elmúlt napokban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy csicseriborsókrém-teszt! Ezt kend a pirítósra!

A csicseriborsó már közel 8000 éve megtalálható biztosan Földünkön, ám az utóbbi években lett hatalmas divatja és nem csak a vegetáriániusok körében. A csicseriborsó a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de a héten pont nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Zacskós rizst teszteltünk - ezt vedd meg, ha nem akarsz a rizsfőzéssel bajlódni

A krumpli mellett a rizs az egyik legkedveltebb köret a magyar konyhán. Sokan azonban nem szeretnek a főzésével bajlódni, mert vagy túl főzik, vagy kemény marad a rizsszem, és inkább a boltokban kapható konyhakész változatot részesítik előnyben. A héten a köznyelvben gyors rizsként, vagy zacskós rizsként emlegetett fajtát teszteltük. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Illata akár egy WC illatosító, annyira természetes - teszteltük a citromos ice teákat

Oké, talán most nem a legnagyobb lendülettel dübörög a nyár az országban, de általánosságban elmondható, hogy nyáron nem árt, ha tudjuk milyen folyadékkal kezeljük végtelenül felhevült testünket a kánikulában. Sört és fröccsöt nem lehet állandóan inni. Legkézenfekvőbb a sima hideg víz, de ezzel sokan hadban állnak és inkább valamilyen ízesített csodát vesznek a boltban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Minden falatnál úgy érezzük, hogy lufiháború van szánkban" - füstölt grillsajtokat teszteltünk

A múltkor éppen a chilis grill sajtokat teszteltük, ami közben mélyen éreztük, hogy jó lenne a füstölt társaikat is leellenőrizni. Nyugtalanított minket a dolog így megindultunk a bevásárló túránkra. ...

0

Fotó/Videó: Horváth András

Ajánló

Itt ehetsz olcsón a VOLT Fesztiválon!

A fesztiválkaják általában nem túl olcsók, de mi utánajártunk, hol ehetsz finom, mégis pénztárcabarát ebédet a VOLT-on. Az Aldiban például pár száz forintért simán összeállíthatsz egy korrekt hamburgert, amihez a húst a helyszínen meg is grillezik neked. Sőt, még ajándék szószokat is kapsz hozzá! ...

0

Mit ettem ma

Teszt! Sajátmárkás cordon bleu viszi a prímet - ezt érdemes megvenni!

Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy sajtos pogácsa teszt - ezt vedd meg, ha nincs időd sütni a vendégeknek!

Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy bacon-teszt! Eláruljuk, melyiket süsd meg reggelire

Bacon, alias a sertés oldalszalonnából készült többnyire pácolt, füstölt hústermék, ami szalonna néven is megtalálható idehaza. Sokan a kifejezést meghallva elgyengülnek, mert bizony igencsak az egyik legfinomabb húsos alkatrészt, amit egyszerű halandó könnyen beszerezhet magának. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Brutálisan ropogós, fűszeres, ízletes - zöldség chipseket teszteltünk

Klasszikus chipsből már csillónyit találunk a boltokban. Sós, baconös, sajtos, steakes, hamburgeres, gyrosos és akár hajnalig lehetne sorolni, hogy milyen ízesítéseket forgalmaznak. Ezeket nem éppen az egészséges étkezés hírnökei, de az ízük és ropogós állaguk bizony sokszor bűnbe csábít minket. Egyre több olyan chipset látunk, ahol a burgonya alapanyagot egyéb zöldségekre cserélték. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

Kisfröccs,házmester, hosszúlépés - itt a nagy fröccskisokos!

A fröccs tökéletes szomjoltó a nyári melegben. Ebben az italban az a legnagyszerűbb, hogy a bort és a szódavizet különböző arányokban keverhetjük, attól függően, hogy mennyire laza fröccsre vágyunk. A Mit ettem ma csapata fellapozta a fröccsszótárat és megmutatja, hogy mi a kisfröccs, a házmester és a Krúdy kedvence. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Műízű az egész" - csokis zabkásákat teszteltünk

Közeledik a nyár. Egyre többen dolgoznak a tökéletes „beach body” testen, aminek egyik fontos pontja a helyes táplálkozás. Így nem csoda, hogy néha látunk a boltban embereket, akik zabra gyúrnak, és tonnaszám pakolják a kosarukba. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Semmi igazi meggyre hasonlító íz nincsen benne" - Ízesített kólákat teszteltünk

Közeledik a nyár, ami a kiülős-teraszos-koktélos események csúcsszezonja. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból kapjuk a nedűt, így fogtuk magunkat és a legősibb elemeket vizsgáltuk ezek esetében a héten. 6 különböző ízesített kólát ugrasztottunk egymásnak. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Az uborkák veszettül puhák és fura ízűek" - teszteltük, hogy melyik a legjobb csemegeuborka

Az uborka lédús és ásványi anyagokban gazdag növény. Számtalan formában találkozhatunk vele, de mi a héten a boltok polcain rendre előforduló csemegeuborka felirattal ellátott termékeket figyeltük. Több ízesítés van jelen, de próbáltunk egy átlagot fogni belőlük, ami annyit tesz, hogy nincsen mellette egyéb 10 hozzávaló lehetőleg. ...

0

Mit ettem ma

Húsvét

Majonézes tormákat teszteltünk! Ezt ajánljuk a sonka mellé

Húsvét közeledtével a sonka mánia közepette nem szabad a kiegészítőkről sem megfeledkezni. Nem feltétlen a folyékony hangulatlazítókra hegyeztük ki a heti tesztet, de némi fickósságot ezek is megkívánnak. A torma szinte szoros partnerként követi az ünnep alatt a sonkákat.   ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Egyik nagyobb büntetés az emberiség számára mint a másik" - teszteltük a snack kolbászokat

Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

Teszt! Megnéztük, hol lehet a legjobb vizes zsemlét kapni

Egyre több boltnál látjuk, hogy a pékáru részleget saját belső megoldással tartják életben, ami nem éppen hátrány. Napközben is többször van szerencsénk friss pékáruval találkozni. Valamennyire modernizálódik is a kínálat, de a klasszikus menza bajnok vizes zsemlét nem lehet kirobbantani sehogy se a kínálatból. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Nagyon natúr és üres az egész!" A bolti tiramisukat teszteltük

Olasz desszert a tiramisu, aminek varázsereje a kakaó és a kávé kettősében keresendő. Számtalan recept és különböző fajta létezik, akár gyümölcsös verziókat is látni, de mi a klasszikusnak mondott példányokat kerestük. Receptek és fajták ide-oda mi továbbra is a kényelmes, majd megveszem készen, utat választottunk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"A tojás savanykás és furcsa állagú" - Dobozos háromszögszendvicseket teszteltünk

A háromszögszendvics egy szolid rejtély. Eredetileg két négyzet alakú kenyér, amit átlósan félbevágnak és kész. Sok esetben a két felet még külön csomagolásba se teszik, ergo ugyanúgy meg kell záros határidőn belül enni a kettőt különben megérlelődik. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Ízre valahol a 100 Ft-os kutyavirsli környékén járunk" - Löncshúsokat teszteltünk

1937 óta tartja rettegésben az emberiséget a löncshús nevű jelenség. Debütálása után nem sokkal az amerikai katonáknak készült főleg, mint hűtést nem igénylő hústermék és a SPAM rövidítést kapta, ami annyit tesz, hogy „spiced pork and ham”. Ez a valóságban annyit tesz nálunk, hogy minden vágóhídi hulladék szinte belemehet, akár a kocsmákban a pultról feltörölt lé, amit facsart vagy csavartként árulnak. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy virsliteszt! Ezt a kettőt inkább ne vedd meg a szilveszteri partira

Az elmúlt években is teszteltünk virsliket szilveszter előtt, de idén sem lehet kihagyni természetesen. Az biztos továbbra is, hogy az emberiség legszebb 10 jelenségei közé nem tartozik a virsli gyártás folyamata. Viszont megfigyelhető, hogy idén szépen csendben egyre több márka jelent meg kisebb, kb. 140 grammos csomagolásokkal, aminek az előnye, hogy nem kell azonnal nagyobb mennyiséget elkészíteni. ...

0

Mit ettem ma

Karácsony

"Érezni azt, hogy ez erős cucc" - forralt borokat teszteltünk

Az adventi időszakban egymást érik a karácsonyi vásárok. Számtalan helyen vásárolhatunk kézműves ajándékokat, ehetünk finomakat és a hidegben elkortyolgathatunk egy pohár forralt bort. A Mit ettem ma csapata a budapesti vásárokban tesztelte a forralt bor felhozatalt. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Teszt! Hol vegyünk diós bejglit, ha nincs időnk karácsonyra sütni?

A karácsony közeledtével értelemszerűen az édességes pultok híznak a leginkább, ahol a szaloncukrok mellett sokszor bejgliket is látunk. A mákos és a diós ízűek a legkelendőbbek, melyek közül mi idén a diósakat szemeltük ki. Ezzel egyidőben ráébredtünk, hogy a heti teszttel az Országos Nagymama Liga ellenszenvét fogjuk kivívni, mert ők a bolti bejglit az ördög ajándékának tekintik. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

A legolcsóbb volt a legjobb! Édességeket kóstoltunk a Szigeten

A tavalyi burgertesztelős Sziget után kicsit más irányt néztünk ki magunknak idén a fesztiválon, és a húsos fogásokat édességekre cseréltük. Felkutattunk a porfelhő közepette 5 különböző egységet, ahol édességet árulnak. Találtunk fullos waffeleket, felfújt gofrikat, egzotikus fánkokat, de még óriáspalacsintát is. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Camembert teszt: találtunk szuperlágy és szuperbüdös sajtot is!

Az első camembert sajt 1791-ben látta meg a napvilágot, melyet elvileg egy normandiai parasztasszony készített egy pap ötletei alapján, aki a Brie vidékről a forradalom miatt Normandiába menekült. Közkedvelt sajtfajta, aminek zsírtartalma 45-50%-os többnyire. Fadobozos és 250 grammos lenne az eredeti receptúra alapján, de az ipar ezen kicsit már módosított. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Teszt! Megkóstoltuk a bolti pizzaszeleteket, megmondjuk, melyik a legjobb

Sokszor van, hogy az ember életében nem az elsődleges szempont a gourmet élmény teljessége, amikor élelmet választ. Rohanunk A-ból B-be és leginkább arra van időnk, hogy bármit betuszkoljunk szánkba, hogy ne forduljunk be valamelyik kapualjba az éhségtől. Erre az egyik remek kategória a bolti pizzaszeletek vagy társaik, amik legtöbbször azért valljuk be nem éppen a legtutibb nápolyi recept alapján készülnek. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Extrém, alkoholos fagyikat kóstoltunk

A feles- és a sörteszt után a Mit ettem ma tesztcsapata annyira belejött az alkoholfogyasztásba, hogy már fagyik között is a szeszes verziót keresik. Találtak egy cukrászdát, ahol olyan extrém ízeket kóstoltak, mint a rozéfröccs, a csilis-whisky vagy a barackpálinka. Lássuk, bejött-e a srácoknak a felnőttek számára megálmodott édesség. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Teszt! Végigkóstoltuk az édes-savanyú mártásokat, megmondjuk, melyik a tuti!

A natúr csirkemell és rizs kombónál azért lehet ízletesebb fogásokat is készíteni. Erre az egyik leggyorsabb megoldás a kész szószok milliója közül bármelyik, melyeket többnyire a hússal együtt kell kicsit megpirítani, és jók is vagyunk. Számtalan ízesítés létezik, de a héten mi most a legendás édes-savanyú fajtákat kutattuk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Teszt! Van olyan bolti pizzakrém, ami ehető?

Kezdő pizzamesterek egyik kelléke lehet a bolti pizzakrém. Ez egy fűszerezett paradicsomkrém, amit alaposan tartósítanak. Megnéztük, akad-e közöttük ehető darab. ...

0