Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mit ettem ma?

Tesztcsapat

„Kik vagyunk, és mi a célunk? Két unatkozó irodakukac, akiknek feltett szándékuk, hogy némi segítséget nyújtsanak az élelmiszeripar útvesztőjében a gondtalan fogyasztóknak.” Orbán Márton és Marosi István tesztelései rugalmasak, és az aktuális termékre szabottak, a gyártó javaslatát betartva kutatják a reklámok és szlogenek mögötti valóságot.

Mit ettem ma?

Tesztcsapat

„Kik vagyunk, és mi a célunk? Két unatkozó irodakukac, akiknek feltett szándékuk, hogy némi segítséget nyújtsanak az élelmiszeripar útvesztőjében a gondtalan fogyasztóknak.” Orbán Márton és Marosi István tesztelései rugalmasak, és az aktuális termékre szabottak, a gyártó javaslatát betartva kutatják a reklámok és szlogenek mögötti valóságot.

Receptek

Cikkek

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Bolti nokedliket teszteltünk: ez a galuska nálunk kiütéssel nyert!

Szépen lassan kötelező mező lesz az önéletrajzokban vagy a társkereső adatlapok esetében, hogy tudunk-e nokedlit szaggatni. Apróság, de hihetetlen arányban dicsekednek vele manapság az emberek, ha képesek rá. Mi továbbra is a tesztelés mellett tettük le voksunkat és elkezdtünk bolti félkész nokedliket keresni, melyeket csak éppen meg kell főzni 1-2 perc alatt, és fogyasztásra tökéletesen alkalmasak. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Könnyen túlfőzhető és szétmállik" - gnocchikat teszteltünk

Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül. ...

0

Orbán - Marosi

Testtérkép

"Kóstolva igazi májkrémes ízt varázsol szánkba" - húsos tortelliniket teszteltünk

A tortellini egy igazi olasz tésztafajta, aminek különlegessége, hogy a gyűrű formájú tésztába tölteléket tesznek. Az adalék szempontjából két nagyobb csoportra bonthatjuk a tésztát, a húsos és a húsmentes töltelékek alapján. Ezen elven a neve is kicsit változik a dolognak, mert a húsmentes (sajt) a tortelloni, míg a húsos a tortellini. Elvileg. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Teszteltük: ezt vedd, ha nincs időd gyümölcskenyeret sütni!

Minden cég életében egyszer eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy munkavállalói számára az ádáz éves munkát meg kell hálálni egy remek panettone formájában. Ennek eredményességét ne firtassuk a héten, inkább azt néztük, hogy ha önszántunkból vennénk ilyen édességet, akkor melyikkel járunk a legjobban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Szárazabb, mint bármelyik húsos szalámi" - Vegán termékeket teszteltünk

Szépen lassan mindenki ismeretségi körében lesz valaki, aki vegán. Akárhogy pörgetjük, sokan „divatból” választják ezt az életmódot és nem feltétlen a tudományos oldalát figyelembe véve. Ezt a mozgalmat a piac is remekül támogatja, mert egyre több vegán termékkel találkozunk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Ez már inkább vegyi fegyver" - bolti avokádókrémeket teszteltünk

Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Iszonyatosan puha és rossz ízű" - üveges zöldborsókat teszteltünk

Pisum sativum, alias borsó. Itthon is termesztik előszeretettel, mert például jól bírja a hideget. B és C-vitamin található benne, de mi továbbra sem csaptunk fel Bálint gazda klónnak így maradt a bolti verziók tesztelése. Csakis üveges kivitelben voltunk a héten hajlandóak zöldborsót venni, a konzerv nem játszott. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Előrecsomagolt kukoricasalátákat teszteltünk - ezt vedd meg a rántott hús mellé!

Veszettül egyszerű hozzávalók kellenek csupán egy kukoricasaláta elkészítéséhez, így kicsit megkérdőjelezhető, hogy miért is vannak készre kevert verziók a boltok polcain elrejtve. Majonéz, kukorica, hagyma, némi apróság és szinte kész is. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"A csirkehús íze elég halovány" - teszteltük a bolti csirke nuggetseket

A csirke nuggets nagyjából 60 éve jelent meg először, azóta szinte mindenhol találkozhatunk vele, a gyorséttermekben és a hűtőpultokban is. Elkészítése nem a legszívmelengetőbb látvány, mert kerül bele szinte minden húsnyesedék is sokszor, amit ledarálnak és abból formálnak kisebb falatkákat, melyet ropogós bundába varázsolnak. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Hamburger zsemléket teszteltünk - ezt válaszd a húspogácsádhoz!

A burgerek lelke elsősorban a hús, ami középen, ott díszeleg a két félbuci és a köret között. Ezt követően már kicsit hígul a fontossági ranglista, de azért nem mindegy, hogy milyen hozzávalók kerülnek a hús mellé és azok miként harmonizálnak azzal, vagy hogy milyen a buci, amit ugye végig fogunk és harapunk. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Illatában a jó görög semmit érezzük" - Feta sajtokat teszteltünk

A feta sajt igazi görög sajtkülönlegesség, mely feltehetően már 4000 éve jelen van az emberiség nagy receptkönyvében. Ez a fajta juh és kecsketej keverékéből készül 70:30-as arányban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Melyik a legjobb fonott kalács? Ezt vedd meg a reggeli kakaó mellé

Sokan húsvét környékén pörögnek csak rá a kalácsevésre, mert katolikus vidékeken a sonkával együtt szentelték meg. Ennek ellenére állandóan elérhető a pékségekben és a boltokban, így akár a legforróbb nyári napon is gond nélkül ehetünk belőle. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Se hús, se uborka, se semmi" - előrecsomagolt hússalátákat teszteltünk

A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is. ...

0

Fotó/Videó: Horváth András

Érdekességek

Ezeket itták a fesztiválozók a Szigeten

A Mindmegette csapata egész héten kint volt a Szigeten, ahol nem csak a legjobb hot-dogot kerestük meg, de azt is kinyomoztuk, hol lehet igazán finom ételeket enni. A fesztivál utolsó napján pedig a pultosokat és a látogatókat faggattuk arról, hogy miket ittak az elmúlt napokban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy csicseriborsókrém-teszt! Ezt kend a pirítósra!

A csicseriborsó már közel 8000 éve megtalálható biztosan Földünkön, ám az utóbbi években lett hatalmas divatja és nem csak a vegetáriániusok körében. A csicseriborsó a humusz saláták/krémek egyik alapanyaga. B vitaminban és fehérjében viszonylag gazdag, de a héten pont nem ezen tulajdonságokra kerestünk tesztet. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Zacskós rizst teszteltünk - ezt vedd meg, ha nem akarsz a rizsfőzéssel bajlódni

A krumpli mellett a rizs az egyik legkedveltebb köret a magyar konyhán. Sokan azonban nem szeretnek a főzésével bajlódni, mert vagy túl főzik, vagy kemény marad a rizsszem, és inkább a boltokban kapható konyhakész változatot részesítik előnyben. A héten a köznyelvben gyors rizsként, vagy zacskós rizsként emlegetett fajtát teszteltük. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Illata akár egy WC illatosító, annyira természetes - teszteltük a citromos ice teákat

Oké, talán most nem a legnagyobb lendülettel dübörög a nyár az országban, de általánosságban elmondható, hogy nyáron nem árt, ha tudjuk milyen folyadékkal kezeljük végtelenül felhevült testünket a kánikulában. Sört és fröccsöt nem lehet állandóan inni. Legkézenfekvőbb a sima hideg víz, de ezzel sokan hadban állnak és inkább valamilyen ízesített csodát vesznek a boltban. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Minden falatnál úgy érezzük, hogy lufiháború van szánkban" - füstölt grillsajtokat teszteltünk

A múltkor éppen a chilis grill sajtokat teszteltük, ami közben mélyen éreztük, hogy jó lenne a füstölt társaikat is leellenőrizni. Nyugtalanított minket a dolog így megindultunk a bevásárló túránkra. ...

0

Fotó/Videó: Horváth András

Ajánló

Itt ehetsz olcsón a VOLT Fesztiválon!

A fesztiválkaják általában nem túl olcsók, de mi utánajártunk, hol ehetsz finom, mégis pénztárcabarát ebédet a VOLT-on. Az Aldiban például pár száz forintért simán összeállíthatsz egy korrekt hamburgert, amihez a húst a helyszínen meg is grillezik neked. Sőt, még ajándék szószokat is kapsz hozzá! ...

0

Mit ettem ma

Teszt! Sajátmárkás cordon bleu viszi a prímet - ezt érdemes megvenni!

Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy sajtos pogácsa teszt - ezt vedd meg, ha nincs időd sütni a vendégeknek!

Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Itt a nagy bacon-teszt! Eláruljuk, melyiket süsd meg reggelire

Bacon, alias a sertés oldalszalonnából készült többnyire pácolt, füstölt hústermék, ami szalonna néven is megtalálható idehaza. Sokan a kifejezést meghallva elgyengülnek, mert bizony igencsak az egyik legfinomabb húsos alkatrészt, amit egyszerű halandó könnyen beszerezhet magának. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Brutálisan ropogós, fűszeres, ízletes - zöldség chipseket teszteltünk

Klasszikus chipsből már csillónyit találunk a boltokban. Sós, baconös, sajtos, steakes, hamburgeres, gyrosos és akár hajnalig lehetne sorolni, hogy milyen ízesítéseket forgalmaznak. Ezeket nem éppen az egészséges étkezés hírnökei, de az ízük és ropogós állaguk bizony sokszor bűnbe csábít minket. Egyre több olyan chipset látunk, ahol a burgonya alapanyagot egyéb zöldségekre cserélték. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

Kisfröccs,házmester, hosszúlépés - itt a nagy fröccskisokos!

A fröccs tökéletes szomjoltó a nyári melegben. Ebben az italban az a legnagyszerűbb, hogy a bort és a szódavizet különböző arányokban keverhetjük, attól függően, hogy mennyire laza fröccsre vágyunk. A Mit ettem ma csapata fellapozta a fröccsszótárat és megmutatja, hogy mi a kisfröccs, a házmester és a Krúdy kedvence. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Műízű az egész" - csokis zabkásákat teszteltünk

Közeledik a nyár. Egyre többen dolgoznak a tökéletes „beach body” testen, aminek egyik fontos pontja a helyes táplálkozás. Így nem csoda, hogy néha látunk a boltban embereket, akik zabra gyúrnak, és tonnaszám pakolják a kosarukba. ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

"Semmi igazi meggyre hasonlító íz nincsen benne" - Ízesített kólákat teszteltünk

Közeledik a nyár, ami a kiülős-teraszos-koktélos események csúcsszezonja. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból kapjuk a nedűt, így fogtuk magunkat és a legősibb elemeket vizsgáltuk ezek esetében a héten. 6 különböző ízesített kólát ugrasztottunk egymásnak. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Az uborkák veszettül puhák és fura ízűek" - teszteltük, hogy melyik a legjobb csemegeuborka

Az uborka lédús és ásványi anyagokban gazdag növény. Számtalan formában találkozhatunk vele, de mi a héten a boltok polcain rendre előforduló csemegeuborka felirattal ellátott termékeket figyeltük. Több ízesítés van jelen, de próbáltunk egy átlagot fogni belőlük, ami annyit tesz, hogy nincsen mellette egyéb 10 hozzávaló lehetőleg. ...

0

Mit ettem ma

Húsvét

Majonézes tormákat teszteltünk! Ezt ajánljuk a sonka mellé

Húsvét közeledtével a sonka mánia közepette nem szabad a kiegészítőkről sem megfeledkezni. Nem feltétlen a folyékony hangulatlazítókra hegyeztük ki a heti tesztet, de némi fickósságot ezek is megkívánnak. A torma szinte szoros partnerként követi az ünnep alatt a sonkákat.   ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

"Egyik nagyobb büntetés az emberiség számára mint a másik" - teszteltük a snack kolbászokat

Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat. ...

0

Mit ettem ma

Mit ettem ma

Teszt! Megnéztük, hol lehet a legjobb vizes zsemlét kapni

Egyre több boltnál látjuk, hogy a pékáru részleget saját belső megoldással tartják életben, ami nem éppen hátrány. Napközben is többször van szerencsénk friss pékáruval találkozni. Valamennyire modernizálódik is a kínálat, de a klasszikus menza bajnok vizes zsemlét nem lehet kirobbantani sehogy se a kínálatból. ...

0