Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött káposzta

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta (édes)
  • 1 kg káposzta (hordós)
  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej hagyma (nagyobb)
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1-2 db erős paprika
  • bors

Elkészítés

    1. A káposzta torzsáját kivágjuk, leforrázzuk.
    2. A sertéscombot a füstölt hússal, a füstölt szalonnával, a fokhagymával és az erős paprikával együtt ledaráljuk, hozzátesszük a megmosott rizst, elkeverjük. A hagymát kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és így öntjük a húshoz. Beletesszük a tojást, sózzuk, borsozzuk. (Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.)
    3. A káposztát leveleire szedjük, a vastag erét kivágjuk, megtöltöm, feltekerjük, a két végét benyomjuk. Egy nagy fazék aljára rakunk hordós káposztát, erre pakoljuk sorban a töltelékeket, nem túl szorosan. Amikor egy sor megvan, ismét szálas savanyú káposzta jön, majd az újabb töltelékek. Tetejére szálas káposzta kerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele sót, így tesszük fel főni.
    4. Kb. másfél óráig fő, miközben egy kevés vizet öntök még hozzá közben, mert a rizs sokat beszív. Tálaláskor szálas káposztát teszek mellé, és tejfölöllel locsoljuk meg.

    MÉG TÖBB KÁPOSZTÁS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin