Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házias lencsefőzelék

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • füstölt tarja
  • 2 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2-3 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 pohár víz
  • 1/2 ek mustár

Elkészítés

    1. A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Ezután egy edénybe tesszük, és ráhelyezzük a felszeletelt füstölt tarja szeleteket.
    2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát. Felforraljuk, mérsékeljük a lángot, és puhára főzzük, majd óvatosan kivesszük a tarjaszeleteket, és tálalásig melegen tartjuk (a lencse gyorsan megfő, figyeljünk, nehogy túlfőzzük).
    3. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát, és kicsit hűlni hagyjuk. Pár perc után felöntjük a rántást a vízzel, majd simára keverjük. Ezután a puhára főtt lencséhez öntjük, hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük a főzeléket.

Megjegyzés

Füstölt hússal összefőzve pedig még finomabbá tehetjük az amúgy is finom főzeléket. Én előfőzött füstölt tarjával főztem egybe, így egyszerre puhultak meg).

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin