Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házias gyöngytyúkleves cérnametélttel

default user icon

Hozzávalók

  • 8 dkg cérnácska
  • 1 db gyöngytyúk (bontva, kb. 1,2 kg)
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 szál lestyán
  • szemes bors

Elkészítés

    1. A megmosott gyöngytyúkot feltesszük vízben főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, és gyöngyöző forrással főzzük tovább. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget és a hagymákat. Fűszerezzük, sózzuk és beletesszük a lestyánt is. A hús puhulásáig főzzük.
    2. Külön sós vízben megfőzzük, ill. pároljuk a karfiolt és a borsót, ezeket tálalásig félretesszük. A levesből kicsit leszűrünk és a cérnametéltet abban főzzük ki.
    3. A többi levest is átszűrjük, beletesszük a zöldségeket és a kicsontozott, feldarabolt gyöngytyúkot, végül a karfiolt, a borsót és a tésztát, majd tálaljuk.

      5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! >>> 

      HÚSLEVES, A LÉLEKMELENGETŐ KLASSZIKUS >>> 

      TYÚKHÚSLEVES GYÖNGYTYÚKBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin