Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkebecsinált leves, ahogy édesanyámtól tanultam

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 3 db csirkeszárny
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 tk zellerzöld
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet tárkony
  • 1 csipet bazsalikom
  • A rántáshoz:
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk petrezselyem zöldje(fagyasztott nálam)
  • 1 tk pirospaprika
  • A vajgaluskához:
  • 2 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 4 ek finomliszt
  • 1-2 ek húsleves

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és karikákra vágjuk. A combokat kisebb darabokra, a szárnyakat kettévágjuk a forgónál.
  2. Egy evőkanál étolajon megdinszteljük a répákat. A húsdarabokat rátesszük, és amikor jól kifehéredett a hús, 2-3 dl vizet öntünk rá. Ráadagoljuk a fűszereket, a hagymát, majd háromnegyed órát fedő alatt főzzük, majd kiegészítjük 3 liternyire a levet. Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
  3. Az étolajon a lisztet, az aprított petrezselyemzölddel és a zúzott fokhagymával felhevítjük. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd 2 dl vízzel csomómentesre keverjük és a leveshez keverjük.
  4.  A tojást a vajjal felverjük, a sót, a lisztet, 2 evőkanál húslevest (ettől puha lesz a galuska) adunk hozzá . Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró,lobogó levesbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. 5 percig főzzük, majd tálalunk.

9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

Finom,laktató vasárnapi levesünk volt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss