A zöldségeket megmossuk, és karikákra vágjuk. A combokat kisebb darabokra, a szárnyakat kettévágjuk a forgónál.
Egy evőkanál étolajon megdinszteljük a répákat. A húsdarabokat rátesszük, és amikor jól kifehéredett a hús, 2-3 dl vizet öntünk rá. Ráadagoljuk a fűszereket, a hagymát, majd háromnegyed órát fedő alatt főzzük, majd kiegészítjük 3 liternyire a levet. Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
Az étolajon a lisztet, az aprított petrezselyemzölddel és a zúzott fokhagymával felhevítjük. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd 2 dl vízzel csomómentesre keverjük és a leveshez keverjük.
A tojást a vajjal felverjük, a sót, a lisztet, 2 evőkanál húslevest (ettől puha lesz a galuska) adunk hozzá . Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró,lobogó levesbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. 5 percig főzzük, majd tálalunk.