Házias almás lepény

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 8 nagybb alma
  • 10 dkg kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • A tetejére
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a felét kisimítva tepsibe helyezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával. A tészta másik felét a töltelék elkészítése után használjuk fel.

    A töltelékhez az almát lereszeljük, és rálapítjuk a tepsibe helyezett tésztára. Rakunk rá fahéjat, vaníliás cukrot, és 10 dkg kristálycukrot egyenletesen elosztunk rajta. A tészta másik felét elnyújtva ráhelyezzük a töltelékre.
    Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd
    1 db tojást felverünk, és egyenletesen megkenjük vele a tésztát. A süteményt előmelegített, 250 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin