2 tojássárgáját habosra keverünk 2 evőkanál porcukorral és 1 tasak vaníliás cukorral. Hozzáöntjük a 2 dl zsíros tejet (legjobb a házi tej), és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük. Besűrítjük a 2 csapott evőkanál étkezési keményítővel.
A túrót összeturmixoljuk 1 evőkanál porcukorral és a fél citrom levével. Hozzáöntjük a házi pudingot, és tetszés szerinti finomságig turmixoljuk. (Ha valaki darabosabban szereti, kézzel is összekeverheti a két masszát.) 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Kisgyerekeknek kevesebb citromlével ajánlott készíteni, viszont én még a citrom húsát is beleraktam a túróba. Lehet fahéjjal ízesíteni vagy mazsolát hozzárakni, banánt hozzáturmixolni. Ízlés szerint lehet több cukrot belerakni - ennyi cukortól éppen hogy édeskés lesz. - SZG Anita
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!