Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi vaníliás karika

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csipet só
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a margarint, és hozzáadjuk a tojássárgákat. Összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
    2. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 6-7 mm vastagra kinyújtjuk. 6 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, a közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Végül vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk mindet.

      Még több aprósütemény >>> 


Megjegyzés

Karácsonyi filmnézés közben könnyen elfogy :-)

valcsi75
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin