Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi túrós krémes

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta :
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 tk ecet (20 %-os)
  • 2 ek tejföl
  • Krém :
  • 50 dkg krémes túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 ek porcukor vagy 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 ek baracklekvár
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután két gombóccá osztjuk és lisztezett felületen, egyenként, kb. 18x28 cm-es lapokká nyújtjuk.
    2. A lapokat egy tepsi hátára fektetjük - amire előzőleg sütőpapírt helyeztünk - villával megszurkáljuk, és 180°C - on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
    3. A túrót kikeverjük a cukrokkal, 1/2 dl tejszínnel, és ízesítjük citromhéjjal. A maradék tejszínből habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
    4. Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, majd rásimítjuk a túrós krémet, a másik lapot szintén megkenjük a maradék lekvárral és a lekváros résszel lefelé ráborítjuk a töltelékre, és kissé rányomkodjuk.
    5. A süteményt folpackkal letakarjuk, és pár órát, vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin