Házi tortilla egyszerűen

default user icon
10 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés

    Elkészítés: Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztom, kis korongokat formálok belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm laposra nyújtom őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva, és remekül fagyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pop Ágnes Csenge 3 évvel ezelőtt
Próbálta már valaki lefagyasztani és később felhasználni?
Burka Lászlóné 5 évvel ezelőtt
Nagyon szuper recept, köszi! Egy kis ötletem van hozzá (mivel utálom a lisztes konyhapultot takarítani), én bekentem olajjal a pultot és a sodrófát ( többször kell, minden második golyócskánál...), így nyújtottam ki. Egészen \"átlátszó\" vékonyra lehet nyújtani. Így még attól sem lesz keményebb a tészta, hogy nyújtáskor felvesz egy csomó lisztet. Palacsinatsütőben sütöttem gyorsan, persze le sem ragadt, és rögtön fólia alá tettem. Teljesen puha, tekerhető lett. A konyhapultot gyorsan lefújtam takarítószerrel, áttöröltem és már rend is volt. Nekem az is bejött, hogy a sima lisztem kevés lett és egy kis rétesliszttel pótoltam. Remek lett!!! A család legújabb kedvence.
Olasz Niki 5 évvel ezelőtt
Palacsintasütőben, pici olajjal sütve tökéletes lesz :)
Szőnyi Ádám 5 évvel ezelőtt
Addig semmiképp sem, amíg kiszárad. Sütőben szerintem nem tudod úgy megsütni, hogy megpörkölődjön, mert kiszárad. Én is ki fogom próbálni a receptet, de szerintem serepenyőben próbálom megpirítani, szárazon természetesen.
Szaller Gabriella 6 évvel ezelőtt
Pontosan meddig sütöm? Addig, amíg átopálosodik a tészta, vagy látszódjék a pirítás nyoma? Csak mert nekem kiszárad...
ZKE 7 évvel ezelőtt
Nagyon szuper lett, ajánlom mindenkinek. Én fűszeres csirkehúst pirítottam meg, azzal töltöttem meg, rá tzatzikit pakoltam és feltekertem. Nagyon fincsi lett.
8 évvel ezelőtt
Amint alkalmam lesz, kipróbálom, de valamennyi kukoricaliszt nem kéne bele?
Győri Andrea 8 évvel ezelőtt
Azért pici fantáziával lehet turbózni ezt is. Pl zúzott fokhagymával, esetleg köménnyel, egyéb fűszerekkel is megbolondítom néha, feltéttől függ. Teljes kiőrlésű liszttel készítve rostdússá válik, ekkor lehet pcit puhább állagú a tészta, de ez esetben is, legalább fele mennyiségű sima lisztet is adjatok hozzá, különben cipőtalp-effektus.:) Jó étvágyat!
Győri Andrea 8 évvel ezelőtt
Elvileg igen, de ez nem az eredeti recept, hanem a gyorítótáras, elronthatatlan verzió.:)
Évi48 8 évvel ezelőtt
A tortilla nem kukoricalisztből készül?

Hasonló Receptek

Magazin