Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így takarítsd olcsón a háztartási gépeidet!

Nem kell drága tisztítószereket és a környezetre ártalmas vegyszereket venned ahhoz, hogy tisztaság legyen a konyhádban vagy az egész lakásban. Háztartási gépeidet például egyszerűen takaríthatod néhány házi csodaszer segítségével. További érv mellettük, hogy sokkal olcsóbbak, mint bolti társaik.
A kávéfőzőt ecettel

Legalább kéthavonta tisztítsd meg a vízkőtől! Önts a víztartályba ecetet, majd szükség szerint főzd át kétszer vagy háromszor!

A hűtőt sütőporral

Kellemetlen szagot érzel benne, és ideje lenne kitakarítani? Mosogasd el a kivehető polcokat jó meleg vízben, majd a gép belsejét ecetes ronggyal törölgesd át! Tölts meg egy tálkát sütőporral, és állítsd a hűtőbe 1-2 napra: a benne lévő nátrium-karbonát hatásos a rossz szagok ellen. A gumitömítéseket időnként púderrel dörzsöld be, így jobban tapadnak. Kívülről a gép szappanos lúggal tisztítható.

ELÉG A SÚROLÁSBÓL! ÍGY TISZTÍTSD EGYSZERŰEN AZ EDÉNYEIDET >>>
A tűzhelyet mosószódával

Amennyiben a sütőteret odaégett zsírpettyek tarkítják, jobban jársz, ha mosószódával takarítod, mint ha késsel vakargatnád le. A drogériákban beszerezhető szódát nedves szivaccsal vidd a tisztítandó felületre, és hagyd hatni legalább fél órán át – utána már könnyen lemoshatod. A kiürült sütőlemezt vagy tepsit még melegen szórd meg sóval, és addig hagyd rajta, amíg kihűl. Utána száraz ruhával vagy szivaccsal dörzsöld át, végül a szokott módon mosogasd el!

A mikrót forró vízzel

Folyamatos tisztántartásához hetente egyszer-kétszer forralj fel benne egy-egy bögre vizet! Ugyanis a gőzben feloldódnak a szennyeződések, ezután pedig egyszerűen letörölhető. Ha valami kifutott vagy odaégett benne, akkor ecetet gőzölj fel, vagy tegyél a bögre vízbe 1-2 ek citromlevet!

KISOKOS! MI LEGYEN MINDENKÉPPEN A KAMRÁBAN ÉS A HŰTŐBEN? >>>
A vasalót fogkrémmel

Időnként érdemes áttörölgetni benedvesített, szöszmentes len- vagy mikroszálas ronggyal. Ha a talpa piszkos, még langyos állapotban – persze anyagától függően – fémszálas súrolópárnával dörzsöld át óvatosan! Néha előfordul, hogy ráég valami: ilyenkor az segít, ha fogkrémmel pucolod le, azután vizes ruhával tisztítod meg.

ALUMÍNIUM HELYETT ÖNTÖTTVAS - MELYIK EDÉNYT HASZNÁLJUK INKÁBB? >>>
A mosógépet ecettel

Havonta öblítsd ki a mosó- és öblítőszerek maradékát a kivehető tartályból! A gépet kívülről félévente töröld át enyhe szappanos vízzel! Vízkőlerakódás ellen időnként adagolj a mosóporhoz citromsavat! Évente egyszer pedig ecettel végezz 90 fokon tisztító mosást!

5 ALAPSZABÁLY, HA SZERETNÉD OLCSÓN MEGÚSZNI A VÁSÁRLÁST >>>
5 HÁZTARTÁSI ESZKÖZ, AMI ÚGY NYELI EL A PÉNZED, HOGY ÉSZRE SEM VESZED >>>
NE VEGYÉL RÖGTÖN ÚJAT! EGYSZERŰ HÁZI PRAKTIKÁK, MELYEKKEL SPÓROLHATSZ >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss