Elkészítés: A tésztához a kétfajta lisztet az egész tojásokkal és néhány csipetnyi sóval gyúrjuk egynemű tésztává. A kész tésztát tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki, vágjuk metéltre, majd alaposan lisztezzük be.
Nézzük a mártást! A vargányát forró olívaolajon pirítjuk meg. Aztán jöhet egy kis só, egy kis bors, majd öntsük fel a tejszínnel.
A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított medvehagymával és az összevágott petrezselyemzölddel. Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a vajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet.
Tálaláskor parmezánt szeletelünk az ételre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre