Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi szilvásgombóc

45 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát felkockázva sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Sózzuk, annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz ahhoz, hogy nyújtható legyen, ne legyen ragacsos.

Kinyújtjuk olyan vastagra, ahogy szeretjük a gombócot (vastag tésztával vagy vékonnyal), és kb. 10x10cm-es négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepére rakunk fél kimagozott szilvát, cukrot és fahéjat ízlés szerint. A tészta 4 sarkát összefogva óvatosan gombóccá formáljuk, ügyelve, hogy ne szakadjon szét, és sehol ne legyen lyukas a gombóc!

Forrásban levő sós vízbe dobva kifőzzük őket, majd kevés zsiradékon pirított zsemlemorzsába forgatjuk a kifőtt gombócokat.

Megjegyzés

Ugyanebből a tésztából lehet köretként krumpligombócot, illetve túróval vagy lekvárral töltve derelyét is csinálni.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss