Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sárgabarackfagyi

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héjukat, kiszedjük a magjukat és feldaraboljuk a húsukat. Az egyik lime-ot forró vízzel lemossuk, és lereszeljük a héját. Ezután mindkét lime levét kifacsarjuk. A leöblített, lerázott menta leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk.
  2. A barackot összeturmixoljuk a limehéjjal és -lével, valamint a cukorral. A pürét simára keverjük a sajtkrémmel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mentával együtt a gyümölcsös masszába forgatjuk. Végül laposabb formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük legalább 8 órára. Közben időnként átkeverjük.
  3. A kész fagyit kanállal tálkákba adagoljuk, és frissen felvágott sárgabarackcikkekkel díszítve kínáljuk.

HÁZI MÁLNAFAGYI>>> 

JOGHURTOS ŐSZIBARACKFAGYI>>> 

GYORS MÁKFAGYI>>> 

Megjegyzés

A fagyit gyümölcs helyett frissen tépett mentalevelekkel is díszítheted. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss