Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről pár perc várakozás után belekeverjük a sót. Újból felforraljuk, ha forr, beleöntjük az ecetet, levesszük a tűzről. Megkavarjuk, beleszórjuk a fűszereket (például kaprot, petrezselymet, paprikát stb.).
Ezután tiszta konyharuhán vagy textilpelenkán (ne legyen öblítő illetve mosópor illata) keresztül leszűrjük, majd ennek a konyharuhának a négy sarkát összekötve fakanál vagy sodrófa segítségével egy tál fölé akasztjuk. Az alja ne érjen a tálba. Hagyjuk hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ez körülbelül 12 órát vesz igénybe. Jó étvágyat hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre