Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sajt III.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről pár perc várakozás után belekeverjük a sót. Újból felforraljuk, ha forr, beleöntjük az ecetet, levesszük a tűzről. Megkavarjuk, beleszórjuk a fűszereket (például kaprot, petrezselymet, paprikát stb.).

Ezután tiszta konyharuhán vagy textilpelenkán (ne legyen öblítő illetve mosópor illata) keresztül leszűrjük, majd ennek a konyharuhának a négy sarkát összekötve fakanál vagy sodrófa segítségével egy tál fölé akasztjuk. Az alja ne érjen a tálba. Hagyjuk hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ez körülbelül 12 órát vesz igénybe. Jó étvágyat hozzá.

Megjegyzés

Van ennél egy egyszerűbb és biztosabb módszer annak, aki tud szerezni pepsint, például gyógyszertárból. A tejet ilyenkor nem kell felforralni, csak melegíteni kb. 36 fokosra, majd ezután beletenni kb. 1 evőkanál pepsint, elkeverni, és a fent említett módom kicsöpögtetni. Kicsepegtetés előtt ízesítsük, ha szeretnénk, de anélkül is nagyon finom.
- Bernadetta

Ezek is érdekelhetnek

Friss