Házi sajt II.

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 l tej (vagy 6 dl házi, zsíros tej)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A tejbe tegyük bele a túrót, és főzzük fel. Ha a savó kiválik, szűrjük le. A vajat olvasszuk fel, lehetőleg teflon edényben. Tegyük rá a felfőzött túrót, olvadásig állandóan kevergessük, majd a tűzről levéve keverjük bele a tojást, a sót és a szódabikarbónát. Tegyük vissza a tűzre, és állandóan kavarva-gyúrva nagyon kis lángon főzzük még minimum 10-15 percig. Minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.

    Végül nyomkodjuk vékonyan kivajazott formába, és 1 éjszakán át hagyjuk dermedni a hűtőben. Lehet ízesíteni bármivel, pl. petrezselyem, apróra vágott sonka, kolbász, köménymag, stb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Leskó Anita 5 évvel ezelőtt
Én eddig mindig 2 adagot csináltam egyszerre, az egy őzgerinc formányi sajt kb. Kilóra nem mértem soha.
Anita 5 évvel ezelőtt
Ebből mennyi sajt lesz?

Magazin