Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi sajt II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejbe tegyük bele a túrót, és főzzük fel. Ha a savó kiválik, szűrjük le. A vajat olvasszuk fel, lehetőleg teflon edényben. Tegyük rá a felfőzött túrót, olvadásig állandóan kevergessük, majd a tűzről levéve keverjük bele a tojást, a sót és a szódabikarbónát. Tegyük vissza a tűzre, és állandóan kavarva-gyúrva nagyon kis lángon főzzük még minimum 10-15 percig. Minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.

Végül nyomkodjuk vékonyan kivajazott formába, és 1 éjszakán át hagyjuk dermedni a hűtőben. Lehet ízesíteni bármivel, pl. petrezselyem, apróra vágott sonka, kolbász, köménymag, stb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss