Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kis pohár segítségével kiszaggatjuk (van egy derelyevágó készlet, azzal is el lehet készíteni).
A töltelékhez a ricottát ízesítjük mustárral, sóval, borssal, reszelt hagymával, sonkával, tejföllel, majd a kész tésztát ezzel a töltelékkel megtöltjük, a széleket alaposan lenyomkodjuk.
Megfőzzük lobogó vízben, leszűrjük.
A sajtmártáshoz a reszelt sajtot a keményítővel összekeverjük, majd a hideg tejhez adjuk, elkezdjük melegíteni folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítjük, és sűrűsödésig főzzük.
A raviolit a sajtmártással tálaljuk. Másnap is fogyasztható, ízletes.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre