Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi pita

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Az élesztőt a tálba morzsoljuk. A vizet meglangyosítjuk, és az élesztőre öntjük. Kavargatjuk, amíg feloldódik.

    2. Hozzáadjuk a sót és a liszt nagy részét, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.

    3. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük, pl. meleg vízzel feltöltött edény fölött, így szoktam. :)

    4. Átgyúrjuk a tésztát, és 16 golyót formálunk belőle.

    5. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.

    5. Egy üres tepsit (kizsírozás és sütőpapír nélkül) a sütőbe teszünk, és jól átforrósítunk.

    6. A golyókat kerek lapos kenyerekké nyújtjuk. A forró tepsire annyit fektetünk, amennyi ráfér.

    7. A sütő középső részén sütjük kb. 2-4 percig, amíg a pitáknak szép színük lesz.

Megjegyzés

Ha átlósan elvágunk egy csomag élesztőt, pontosan 25 grammot kapunk.

A pita frissen a legjobb. Ha marad belőle , a maradékot kenjük meg olajjal, és szórjuk meg szezámmaggal, mákkal vagy kedvenc fűszerünkkel. A sütőben kb. 3 perc alatt 250 fokon melegítsük meg.
Vágjuk csíkokra, és kínálhatjuk előételként.

Vucedli
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin