Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi pita

5/5
90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt a tálba morzsoljuk. A vizet meglangyosítjuk, és az élesztőre öntjük. Kavargatjuk, amíg feloldódik.

2. Hozzáadjuk a sót és a liszt nagy részét, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.

3. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük, pl. meleg vízzel feltöltött edény fölött, így szoktam. :)

4. Átgyúrjuk a tésztát, és 16 golyót formálunk belőle.

5. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.

5. Egy üres tepsit (kizsírozás és sütőpapír nélkül) a sütőbe teszünk, és jól átforrósítunk.

6. A golyókat kerek lapos kenyerekké nyújtjuk. A forró tepsire annyit fektetünk, amennyi ráfér.

7. A sütő középső részén sütjük kb. 2-4 percig, amíg a pitáknak szép színük lesz.

Megjegyzés

Ha átlósan elvágunk egy csomag élesztőt, pontosan 25 grammot kapunk.

A pita frissen a legjobb. Ha marad belőle , a maradékot kenjük meg olajjal, és szórjuk meg szezámmaggal, mákkal vagy kedvenc fűszerünkkel. A sütőben kb. 3 perc alatt 250 fokon melegítsük meg.
Vágjuk csíkokra, és kínálhatjuk előételként.
- Vucedli

Ezek is érdekelhetnek

Friss