Elkészítés: 1. Az élesztőt a tálba morzsoljuk. A vizet meglangyosítjuk, és az élesztőre öntjük. Kavargatjuk, amíg feloldódik.
2. Hozzáadjuk a sót és a liszt nagy részét, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
3. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük, pl. meleg vízzel feltöltött edény fölött, így szoktam. :)
4. Átgyúrjuk a tésztát, és 16 golyót formálunk belőle.
5. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
5. Egy üres tepsit (kizsírozás és sütőpapír nélkül) a sütőbe teszünk, és jól átforrósítunk.
6. A golyókat kerek lapos kenyerekké nyújtjuk. A forró tepsire annyit fektetünk, amennyi ráfér.
7. A sütő középső részén sütjük kb. 2-4 percig, amíg a pitáknak szép színük lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre