Házi narancslé

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg narancs
  • 2 + 7 l víz
  • 3 dkg citromsav
  • 60-70 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A narancsokat néhány percre forrásba levő vízbe rakjuk, majd feldaraboljuk, kimagozzuk. Ráöntjük a citromsavat és a 2 liter vizet, majd 2 napra hűtőbe rakjuk.

    Ezután leöntjük a citromsavas levet a narancsról, de nem öntjük ki! Gyümölcscentrifugán ledaráljuk a narancsot, és az így keletkezett levet hozzáöntjük a félretetthez, amit 7 liter vízzel felhígítunk, majd a cukrot elkeverjük benne. Palackozás után fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Kb. 9-10 liter lesz ebből az adagból.

Megjegyzés

4-5 hámozott mandarin ízletesebbé teszi a narancslevet, amit daráláskor teszünk bele. Nálunk minden ünnepnél ez kerül az asztalra.

András
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

András 6 évvel ezelőtt
Üdv Mazsola77! Jó kérdés! Egy kicsit el kell ezen gondolkodnom, mert amikor gyümölcscentrifugát használsz, ott a lé és a maradvány külön edényzetbe kerül. Így teljesen más állapotú, mintha ledarálnád vagy turmixolnád. Te melyiket választanád? Légyszíves próbáld ki valamelyik módot, és számolj be róla!
kiss veronika 6 évvel ezelőtt
Szia! Az lenne a kérdésem ha nincs gyümölcscentifugám turmix is jó helyette?vagy daráló?
András 6 évvel ezelőtt
Üdv Marcipán! A narancsokat héjastól kell felhasználni, ezt kihagytam a receptből. Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet hiányosságomra!
Anita 6 évvel ezelőtt
Üdv! A narancsokat hámozni kell vagy héjastól használjuk fel?

Hasonló Receptek

Magazin