Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Házi narancslé

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Házi narancslé

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 25
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

  • 1 kg narancs
  • 2 + 7 l víz
  • 3 dkg citromsav
  • 60-70 dkg cukor

Elkészítés:

A narancsokat néhány percre forrásba levő vízbe rakjuk, majd feldaraboljuk, kimagozzuk. Ráöntjük a citromsavat és a 2 liter vizet, majd 2 napra hűtőbe rakjuk.

Ezután leöntjük a citromsavas levet a narancsról, de nem öntjük ki! Gyümölcscentrifugán ledaráljuk a narancsot, és az így keletkezett levet hozzáöntjük a félretetthez, amit 7 liter vízzel felhígítunk, majd a cukrot elkeverjük benne. Palackozás után fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Kb. 9-10 liter lesz ebből az adagból.

Megjegyzés:

4-5 hámozott mandarin ízletesebbé teszi a narancslevet, amit daráláskor teszünk bele. Nálunk minden ünnepnél ez kerül az asztalra.

A receptet Aphrodite80 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. november 19. (péntek) 15:52
    Üdv Mazsola77! Jó kérdés! Egy kicsit el kell ezen gondolkodnom, mert amikor gyümölcscentrifugát használsz, ott a lé és a maradvány külön edényzetbe kerül. Így teljesen más állapotú, mintha ledarálnád vagy turmixolnád. Te melyiket választanád? Légyszíves próbáld ki valamelyik módot, és számolj be róla!
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hólabda torta V. Hólabda torta V.
Oreo keksz házilag Oreo keksz házilag
Húsvéti koszorú Húsvéti koszorú
Húsvéti saláta Húsvéti saláta
Fehérboros retekleves Fehérboros retekleves
Gyors csokis keksz Gyors csokis keksz
Fokhagymás csirkemell rizibizivel Fokhagymás csirkemell rizibizivel
Csirkemelles rakott karfiol Csirkemelles rakott karfiol
Tárcsán sült ropogós pontyszeletek Tárcsán sült ropogós pontyszeletek
Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept