Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi mandulatej

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A héjas mandulára forró vizet öntünk, hagyjuk lehűlni, utána könnyű lehúzni a héját, pontosabban kinyomkodni a mandulást a barna héjból. (A héjas mandula olcsóbb, mint a pucolt.)

A fehér mandulabélre öntünk 1 bögre vizet, és turmixoljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk az édesítőt, és lassan adagolva még 1 bögre vizet, tovább turmixoljuk 1-2 percig.

Megjegyzés

Lehet olcsóbbá tenni, ha a mandula felét helyettesítjük szezámmaggal vagy napraforgómaggal, ekkor 1/4 bögre mandulát és 1/4 bögre hántolt napraforgómagot áztatunk be forró vízbe. A víznek forrónak kell lennie, hogy megpuhuljon a mag, így könnyebb összeturmixolni, és több anyag jön ki belőle. Így is meg kell pucolni a mandulát. Lehet a napraforgómag helyett szezámmagot tenni bele, de ezt nem kell beáztatni.

Tejérzékenyeknek megéri megtanulni, hogyan kell magvakbol tejet készíteni, mert olcsóbb, mint a bolti. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek