Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Házi málnaszörp rebarbarával

Hozzávalók

  • 50 dkg rebarbara
  • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4 ek cukor vagy édesítőszer
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 l víz
  • méz vagy cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A rebarbara külső részét vékonyan lehúzzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
    2. Ezután leszűrjük, és átpasszírozzuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük mézzel, cukorral vagy édesítőszerrel. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük, majd felforraljuk.
    3. Amikor a szörp már forr, levesszük a tűzről, majd sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetőt, majd pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk szénsavmentes vagy szénsavas ásványvízzel.

Megjegyzés

Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.

kgizike
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés