A marcipánt rakjuk a fagyasztóba. A zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék tejet öntsük lábasba 100 ml tejszínnel együtt. Adjuk hozzá a 3 ek cukorral felhabosított tojássárgáját, és kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük fel. Mielőtt forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a tejes mákot, a tojásos krémet és a mandulaaromát, azután forgassuk bele előbb a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt, majd a lereszelt marcipánt.
Simítsuk a krémet műanyag dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára. Közben keverjük át néhányszor. Végül simítsuk rá a meggyszószt, és fagyasszuk egy éjszakán keresztül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre