Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi majonézzel készült burgonyasaláta

60 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • A burgonyasalátához:
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • A házi majonézhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 ek porcukor
  • 3 dl olaj
  • bors
  • 1 db citrom (leve)
  • 2 dl tejföl (20%-os)

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  3. Ha elkészült, hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan és óvatosan hozzákeverjük a főtt burgonyához. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát is. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

BURGONYAFŐZELÉK>>> 

BURGONYALEVES KOLBÁSSZAL>>> 

KÖNNYŰ BURGONYÁS POGÁCSA>>> 

 

Megjegyzés

Egyszerű finomság. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss