Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos házi majonéz - ezerszer jobb, mint a bolti!

A húsvét közeledtével jó, ha van a birtokunkban olyan mindenmentes majonéz recept, amivel paleo étrend szerint étkezőismerőseinket vendégül láthatjuk. Ez a recept garantáltan olyan, mint a hagyományos házi változat, a blotit pedig több körrel lepipálja! Próbáljátok ki ünnepekkor, nem fogtok csalódni!

Ma felszereltem a bébihinta helyére a rendes hintát a nappaliban. A gyerekek persze rögtön össze is vesztek, hogy ki üljön bele először! Petra, a nagyobbik hintázott először, addig én csúszdáztattam a kisebbet, Blankát. Aztán a pici ült be a hintába, és én neki állhattam a főzésnek. Petra táncolni szeretett volna, így kerestem a neten egy kis muzsikát.

Neoton Família! Azta!

Komolyan mondom, hirtelen 33 évet repültem vissza a múltba. Nálunk a szoba és a konyha közötti ajtófélfára volt felfüggesztve a golyós fahinta, és tisztán emlékszem, hogy egészen kis kölyökként milyen sokat hintáztam ott, miközben édesanyám főzött. És igen, akkor is Neoton Família szólt, csak nem a netről, hanem a nagy bakelitlemez forgott a tű alatt.

Akkoriban a majonéz még nem flakonokban volt  a boltokban, hanem mélyhűtöttet lehetett kapni, és csak egy fajtát. Mi már akkor is inkább magunk készítettük el - valahogy így:

HÁZI MAJONÉZ >>> 

Házigazdánk további receptjei & blogbejegyzési itt találhatóak >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss