Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi majonéz (extra)

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű alapanyagokat előkészítjük. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját egy tálba tesszük, és megsózzuk, majd habverővel legalább fél percig verjük. Ezután vékony sugárban – szinte cseppenként – hozzáöntjük a napraforgóolajat. Amikor a keverék állaga megváltozik, és krémesebb lesz, gyorsabban adagoljuk az olajat.
  2. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, majd elkeverjük benne a mustárt, a citromlevet és az áttört fokhagymát. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

BIZARR! TE MEGKÓSTOLNÁD A MAJONÉZES FAGYIT?>>> 

ÍGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK KETCHUPOT, MUSTÁRT ÉS MAJONÉZT - 5 SZUPER RECEPT>>> 

A VEGÁN KONYHA ALAPANYAGAI – MAJONÉZ - TEJ ÉS TOJÁSMENTESEN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss