Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi lazacpástétom

Hozzávalók

  • 2 doboz (118 g-os) lazac sós lében
  • 5 ek majonéz
  • 5 ek natúr krémsajt
  • 1 db citrom leve + citromcikkek a tálaláshoz
  • 3 ek aprított petrezselyem
  • 6 szál újhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4-6 szem hónapos retek
  • kétszersült vagy Melba toast a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A halkonzervet lecsepegtetjük és két villa segítségével kisebb darabokra szedjük.
    2. A majonézt alaposan összekeverjük a krémsajttal, a citromlével, az aprított petrezselyemmel és a finomra vágott újhagymával. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd összeforgatjuk a haldarabokkal. A masszát pástétomformába kanalazzuk, és dermedésig a hűtőben pihentetjük.
    3. A megmosott retket hámozatlanul vékonyan felszeleteljük, esetleg legyaluljuk. A pástétomot a retekszeletekkel díszítjük, és vékony kétszersültszeletekkel, valamint citromcikkekkel kínáljuk.

    Bővebben a Melba toastról >>>  

Kipróbálhatod tonhallal is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin