Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi krémes villámgyorsan (intelligens krémes)

45 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
  2. Ezután a tojáshabot spatulával óvatosan beleforgatjuk, majd kivajazott tepsibe öntjük a masszát, és 220 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokon további 60 percen át.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral, és csak ekkor szeleteljük fel a házi krémest. A sütemény 3 rétegűvé válik sütés után, vagyis a felső és az alsó réteg megsül, a középső réteg krémes marad.

    Ajánljuk még:


    Így készül az Intelligens krémes (Magic Cake) >>> 

    Intelligens krémes málnaöntettel >>>  

Megjegyzés

Érdemes a kész süteményt betenni a hűtőbe a krém állaga érdekében! Jó étvágyat! - Renáta Mónika

Ezek is érdekelhetnek