Házi krémes hájas tésztából

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 adag hájas tészta
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A hájas tésztát kinyújtjuk, és két egyforma nagyságú téglalapként kisütjük. 200 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.
    A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 6 kanál cukrot, a 3 csomag vaníliás cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a 6 kanál lisztet. A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és kevergetés mellett hozzáöntjük, majd visszatéve a tűzre puding sűrűségűre főzzük. Utána a 6 tojás fehérjét habbá verjük, és a már kicsit kihűlt, de még nem hideg tejes krémhez óvatosan hozzákeverjük. Ha kihűlt, megkenjük vele az alsó tésztalapot, majd rátesszük a felső lapot. Porcukorral megszórjuk a tetejét, így kínáljuk.

Megjegyzés

Ha egyszer kipróbálod, többet nem veszel cukrászdába krémest.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Balázsné Galaci Judit 4 évvel ezelőtt
Sziasztok!Megcsináltam a krémest.Én a krémbe a liszt mellé még egy csomag vaniliás pudingot is tettem a jobb íz érdekében de nekem elég lágy lett a krém,kicsit folyós.Legközelebb én is rakok bele zselatint de szerintetek mennyit???
erzsi42 10 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet,ez az eddigi legfinomabb krém,amit csináltam! Talán annyit változtatok rajta legközelebb,hogy zselatint is teszek majd bele,bár így sem volt folyós a krém,inkább csak egy picit lágyabb mint kellett volna.
nagy andrea 10 évvel ezelőtt
En vajas leveles lapot szoktam hasznalni,es a kremet bevonom tejszinhabbal erre kerül a mar kockakra vagott felsö lap,amit ha tetszik bevonhatunk csokoladeval is vagy kavemazzal.Igaz nalam ennek francia kremes a neve.

Hasonló Receptek

Magazin